Якісне насіння - високий урожай

Сад в мініатюрі

Вирощування рослин на балконах, терасах чи патіо може бути надзвичайно захоплюючим заняттям, однак воно принципово відрізняється від вирощування рослин в садах, де в нас завжди багато вільного місця, сонце, тінь і форми. При вирощуванні рослин на невеликому просторі ми зазвичай дуже обмежені у виборі засобів вираження наших почуттів і бажань. І тоді на допомогу приходять контейнери, різних форм, розмірів, кольорів і фактур. Це дозволяє створити сад там, де ми не можемо розмістити традиційні клумби і мікробордюри.

Оцініть скільки у вас вільного місця і в якому стилі виконані ті споруди та елементи, що є вже в наявності – стіни, огорожі, меблі... З якої сторони відкривається кращий вигляд, де найбільш красиве місце щоб залишитись наодинці з собою.

Якщо ви захочете приховати якісь недоліки у вашому саді, стануть в пригоді ампельні рослини, такі як сурфінія, пеларгонія, петунія. І не зменшуйте ролі вертикального озеленення для того щоб придати камерність вашому зеленому куточку.

Якщо ви любите готувати – пряні культури і овочі не тільки із задоволенням розмістяться у вашому саді, але й будуть завжди у вас під рукою. І чим би ви не займались, аромат завжди додасть вишуканості і витонченості всьому саду, створить особливу атмосферу і настрій.

Для того, щоб влітку око тішили різнобарвні метелики, радимо в саду використати квіти із великою кількістю нектару і сильним, приємним для комах ароматом. До їх числа відносяться айстри, гвоздика, флокси, монарда, фіалки, агератум, бальзамін, лобелія, вербена, шалфей, настурція, цинія.

І звичайно при створенні саду вам не обійтись без декоративних рослин. Поряд з однорічниками непогано будуть почуватись цибулькові, вони добре зимують і не потребують багато води. Якщо вам подобаються яскраві фарби, прикрасьте свій балкон різнокольоровими жоржинами, бегоніями чи сонячною настурцією. А особливу фактуру вашому саду додасть колеус –надзвичайно ефектні велюрові квіти цвітуть до самих заморозків.

Сад в мініатюрі, створений рослинами в контейнерах, може стати предметом вашої гордості та захоплення гостей. В Європі мистецтво квіткових прикрашань терас і балконів формувалось протягом багатьох століть. В Україні ми тільки починаємо вчитися створювати красу власних осель.

А взагалі такий садок – це постійний експеримент, нові почуття і емоції, зміна настрою. Повірте, в такому саді вам завжди буде комфортно, адже це ваш дім і ви створюєте його таким яким малює його ваша уява.

Написати листа