Якісне насіння - високий урожай

Квітневі поради городникам

Для того, щоб визначити, коли можна приступати до перекопування ґрунту, візьміть в руку пригорщу землі, стисніть, а потім відпустіть пальці. Якщо ґрунт не розпадається на великі куски, приступати до земляних робіт ще рано. Якщо ж земля розсипається на порох – ви трохи запізнились.

Догляд за фруктовим садом

В саду і на грядках зберіть минулорічне листя і положіть в компосну яму. Перекопайте ґрунт навколо дерев і кущів. Звільніть дерева і кущі від накриття. Перевірте чи немає на них обморожених гілок. Іноді важко відрізнити обморожену частину гілки від здорової. Тому обрізаючи пошкоджену гілку слід залишити нижню частину на якій може розвинутись спляча брунька. Обморожені і пошкоджені кущі і дерева потребують підживлення і поливу в суху погоду. Якщо ви не провели формуючої обрізки молодих дерев в березні зробіть це в квітні. Побіліть стовбури дерев і підживіть дерева органічними і мінеральними добривами.

Догляд за ягідниками

Проведіть омолоджуючу обрізку кущів. Суницю і полуницю очистіть від минулорічного листя і розпушіть ґрунт навколо кущів. В місцях, де оголилося коріння, підсипте землю.

Поради для овочівників

В квітні висівають під плівку насіння ранніх овочевих культур для зелені, а також висівають насіння пізньої білокачанної капусти на розсаду для відкритого ґрунту. В другій половині місяця у відкритий ґрунт висівають коренеплоди (крім буряка), редиску, горох, цибулю; садять картоплю.

Догляд за декоративними рослинами

Зніміть накриття і розгорніть мульчуючі матеріали з троянд, гортензій, рододендронів, а також обв'язки і накриття з хвойних порід. Після цього потрібно видалити пошкоджені і обморожені гілки. Обробіть ґрунт навколо примул, цибулькових і багаторічників. В квітні висаджують в горщики клубні бегоній і канн для підрощення. В другій половині місяця відкрийте клематиси і інші ліани, які були прикриті на зиму. Насіння теплолюбних квіткових рослин висівають в квітні на підвіконнику чи в теплиці. В відкритий ґрунти висівають насіння холодостійких однорічних квітів. В третій декаді квітня проводять посадку саджанців троянд, хвойників та багаторічних ліан. В кінці місяця ділять і пересаджують флокси та інші багаторічники. Викопане кореневище ділять на частини так, щоб в кожній були коріння і зачатки пагонів. Омолоджені частини висаджують на голе місце, а задерев'яніле кореневище викидають.

Догляд за газоном

Якщо на газоні появився мох, проведіть обробку гербіцидами вибіркової дії. Не забудьте через декілька тижнів зібрати граблями сухий мох. Поява на газоні моху часто спричинена ущільненням ґрунту. Тому проколіть газон аератором. В квітні приступайте до стрижки газону. При першій стрижці зніміть лише кінчики трави. Низька стрижка на цьому етапі може привести до пожовтіння газону.

Написати листа