Якісне насіння - високий урожай

Королева квітів – троянда

Перші троянди були вирощені в Азії близько 5000 років назад. Дикі троянди ще старші – перші з них з’явились біля 35 мільйонів років тому.

В древності троянда вважалась священною квіткою. Грецький міф оповідає, що богиня Флора одного разу побачила гарну дівчину і перетворила її в квітку, Афродіта додала квітці краси, три Грації – блиск і шарм. Діоніс пожертвував ароматний нектар, Зефір роздув хмари, щоб Аполлон міг поливати на троянду сонце. Коли квітка виросла, її передали Еросу (Купідону) і назвали "Королевою квітів".

Римляни мали власну легенду про походження троянди. Згідно з нею багато наречених бажали одружитися з красивою дівчиною на ім’я Роданте, але жодним з них вона не цікавилась. Ці люди були настільки роздратовані, що для помсти виломили двері і вдерлись в її дім. Цей епізод розгнівав богиню Діану, за що вона перетворила красуню в квітку, а її прихильників – в шипи.

А ще є грецька версія того, як троянда стала символом кохання. Богиня любові Афродіта, поспішаючи на побачення до коханого, наступила ногою на кущ білих троянд і оросила їх своєю кров’ю. З тих пір червоні троянди – символ пристрасті і кохання.

Отож поговоримо про те, як висаджувати та доглядати кущі троянд.

Ділянка для троянд повинна розташовуватись на сонячному місці, захищеному від північних і північно-східних вітрів. Троянди люблять слабокислі ґрунти, не терплять вологих і болотистих місць. При посадці коренева система троянд не повинна бути підсушеною. Задля збереження вологості коріння кущів обертають при транспортуванні на місце висадки у вологу ганчір’я. Саджанці повинні продаватися в поліетиленовому мішечку з землею. Якщо на рослині є бутон, його необхідно прищепити – для кращого розвитку куща. Для посадки викопують ямку 40х40 см, кореневу систему засипають поживною сумішшю вище рівня щеплення на 3-5 см і добре поливають. Бажано землю навколо посадженого куща обробити перегноєм або торфом.

Під час вегетації троянди потребують багато вологи, тому слід проводити регулярний полив. При поливі ґрунт необхідно поливати так, щоб волога досягала коріння (1-2 відра на одну рослину). А також обов’язково необхідно розрихлювати землю навколо куща, це сприяє кращому росту та квітучості.

Написати листа