Якісне насіння - високий урожай

Догляд за зрізаними квітами

Напевно всім відома ситуація, коли подарований букет квітів буквально на очах починає в’янути і вже через кілька годин потребує реанімації. Є багато способів зберегти красу зрізаних квітів.

Правило 1

У кожної зрізаної квітки видаляють зайве листя, особливо нижнє, а в троянд навіть зайві шипи. Кінець стебла зрізують гострим ножем (але ні в якому випадку не ножицями), тримаючи стебло під водою у великій таці, для того щоб якнайповніше розкрити сосуди стебла, що постачають квітці воду.

Правило 2

Часто у воду для квітів додають цукор із розрахунку 3-6 грамів на 100 мл води. В такій воді свіжіть зберігатимуть троянди, гвоздики, тюльпани, бузок, фрезія. Не рекомендується давати цукор у воду з амарилісами, цикламенами та ромашками. Щоб не розвивались бактерії, необхідно додати кілька кристалів перманганату калію, аспірин (1 таблетку на 1 л води) або лимонну кислоту (2-3 грами на 1 л води). Воду з такими додатками змінюють раз у 2-3 дні, а без додатків – щодня.

Правило 3

Коли Ви формуєте в вазі букет, не забудьте врахувати сумісність рослин, оскільки деякі види квітів виділяють речовини, токсичні для інших. Скажімо, темно-червоні троянди негативно діють на рози чайного кольору, гвоздика з трояндою – вічні дуелянти, при чому гинуть і одні, і другі. Лілії і нарциси не сумісні з іншими квітами.

Однак є випадки, коли квіти продовжують життя одне одному, як наприклад, троянди і лілії, тюльпани і гілочка туї.

Написати листа