Якісне насіння - високий урожай

Цибулини квітів в саду: поради ландшафтного дизайнера

Чи доводилось Вам бачити картини природного ландшафту, коли з приходом весни лісові галявини покриваються квітковим килимом з крокусів, підсніжників, анемон та нарцисів, з року в рік створюючи шаленої краси і витонченності клумби та квітники? Такої ж краси та величі можна легко досягнути у Вашому саду, крім цього це не потребує великих зусиль і часу, якого завжди не вистачає.

Цибулини квітів – це ідеальні рослини для створення природного куточка дикої природи. Їх легко висаджувати і ними приємно любуватися. Вони швидко і самостійно розмножуються, якщо посадити їх в потрібне місце, виглядають зовсім природно, розбігаючись як весняні струмочки по першому зеленому газону.

Для цибулин квітів необхідно добре дренувати ґрунт, з достатнім , але не надлишковим зволоженням весною та осінню. Оскільки більшість цибулин "засинають" вже до середини літа, вода їм потрібна тільки на початку та в кінці сезону.

Для того, щоб квітучі цибулини виглядали більш природно, ландшафтні дизайнери рекомендують садити їх безпосередньо на газоні або ж під деревами. Візьміть в руку кілька цибулин, станьте біля визначеного для їх садіння місця і вільно підкинувши їх, посадіть цибулини саме там, де вони впали – так ваші квіти виглядатимуть абсолютно природно.

Природа забезпечила цибулини квітів особливою властивістю вони містять всі необхідні для життєдіяльності і росту та цвітіння речовини. Деяким цибулинам навіть не потрібний ґрунт: для того, щоб вони почали рости їх необхідно лиш помістити в контейнер, наприклад, з мармурової крихти і регулярно їх поливати. Але слід пам’ятати, що справжню квітку цибулини можна отримати тільки тоді, коли вирощувати їх на відкритому ґрунті – в середині приміщення цибулини цвістимуть тусклими і розмитими квіточками.

Більшість цибулин холодостійкі і невибагливі; посаджені одного разу, вони будуть радувати Ваше око кожної весни. Висаджені на бордюрах, для зрізання, в контейнерах, кам’янистих гірках чи просто на газоні – цибулини квітів прикрасять собою Ваш зелений куточок!

Зазвичай усі цибулини квітів поділяють на 2 категорії: весняно-квітучі (цибулин висаджують восени) і літньо-квітучі (висаджують переважно весною). Виняток складають лілії – їх можна садити як восени, так і весною.

Більш чутливі до холоду гладіолуси, кали, георгіни - за умов холодного клімату їх потрібно щороку викопувати і зберігати у приміщенні, а весною висаджувати у відкритий ґрунт.

Майте на увазі, що зсихаюче листя не можна прибирати до повного його зникнення. Якщо цибулини великі – як, наприклад, у тюльпана чи нарциса, - то листя, що зсихає може псувати зовнішній вигляд квітника, тому старайтесь прийняти це до уваги при виборі місця. Бажано також комбінувати насадження цибулин з іншими багатолітніми квітами, кущами або ж висаджувати на місце перецвітаючих цибулин квітів однорічні рослини з метою прикриття неприглядного пожовклого листя і надання можливості цибулинам набратися сили і енергії для наступного цвітіння.

Написати листа